לא נולדים עם זה. בקבוצת הסיכון מצויים אנשים מגיל בגרות ועד מאה ועשרים, בין הסימפטומים השכיחים – יכולת לדבר שעות על טעמים וריחות, חיוך בלתי רצוני נוכח תוויות מרופטות, דחף לאו בר כיבוש להימצא בחברת מבינים וביקורים תכופים בארצות יין, תוך בילוי מינימום זמן בערים הגדולות. בעולם יש הרבה כאלה. בארץ מעט. כמעט כמו בכל דבר. הם חיים, נושמים, אוכלים ושותים יין, ולא חשים בנוח לחלוק את התופעה עם אנשים זרים. ובכל זאת, שיחות עם אנשים, שחלקם אומרים שהם בסך-הכל אוהבים יין טוב וחלקם מצהירים – "אנחנו מטורפים"... [למאמר המלא]
המרתפים של Wijnbouwers Vereniging (KWV), בפארל אשר בקייפ פרובינס, הם מרכז מחוז היין בדרום אפריקה. הם מכסים שטח של 200 קמ"ר, ויכולים להכיל כ-121 מיליון ליטרים של נוזל.